Lotus paradis

Парфеми
eau parfum 30ml

Рајски Лотус парфимирана вода
Сертифициран органски парфем рачно изработен
100% природен
На парфемот Lotus paradis Николас работел и експериментирал цели 4 години, со цел да создаде парфем со чиста и свежа мирисна нота каде доминира нежниот мирис на
лотосовиот цвет. За овој парфем користени се најретките етерични масла и претставува единствен парфем кој е добиен со метод на екстракција на билките и етеричните масла
кој бил користен пред 120 години.

Ingredients INCI:Tricitum Aestivum* (Alcool de Blé/Corn Alcohol), Nelumbo Nucifera Distillate (Recolte sauvage de'Eau florale de
Lotus/Wild-harvested Lotus flower water), Citrus Aurantium Distillate* (Eau Florale de fleur d'Oranger/Orange blossom water),
Cedrus Atlantica* (Bois de Cèdre/Cedarwood), Hibiscus Abelmoschus* (Grains d'Ambrette Musc/Musk Ambrette Seeds), Santalum
Austrocaledonicum (Bois de Santal, Sandalwood), Vetiveria Zizanioides* (Vétiver/Vetiver), Vanilla Planifolia* (Vanille/Vanilla)
Polianthes Tuberosa (Turbereuse extrait par l'enfleurage/Tuberose flower enfleurage extract) Citrus Bergamia*
(Bergamote/Bergamot), Citrus Paradisi* (Pamplemousse/Grapefruit), Cananga Odorata* (Ylang Ylang), Zingiber officinale*
(Gingembre/Ginger), Geraniol*, Linyl Acetate*, Linalool*
** состојки од органско потекло
° состојки природно присутни во етеричните масла
100% од состојките се од природно потекло
96% од вкупните состојки се од органско потекло
Без парабени, токсични хемикалии и петролати
Не се тестирани врз животни; пакувањата 100% рециклирани

Sharini Parfums Naturels France преставуваат романтично и луксузно навраќање кон природното потекло на парфемот од креаторот Николас Џенингс. Рачно изработени  по методи  стари преку 120 години, креира 100% природни и органски серифицирани парфеми  во склад со природата, а не против неа. Тие се  благодет не само за сетилата и душата, туку и за кожата која конечно може слободно да дише и заедно со нас да ужива во прекрасниот мирис нанесен на неа без да предизвика алергиска реакција. Се произведуваат само околу 5000 парфеми годишно, достапни во 8 мирисни ноти кои  ќе Ве поведат по патот на елеганцијата, екстремно префинети, создадени за сите вљубени, нежни и романтични души, благородни, едноставно рај за сетилото за мирис.

  • 4300 3655 MKD

Количина

БИОХАБИТ